Nieuws

zondag 01 oktober 2023

Een praktisch Handboek over gebruik van aromatherapie bij ezels en paarden, 58 blz, theorie, uitleg over de diverse oliën, praktijkervaringen,  kostprijs 49 €, MOMENTEEL 20% KORTING DUS SLECHTS 39,20€, ophalen bij het Ezelpad of verzenden mogelijk.

Een uitgebreid Handboek over het welzijn van ezels & paarden, 102 blz, kostprijs 49€, MOMENTEEL ACTIE 20% KORTING DUS SLECHTS 39,20€, afhalen of verzenden mogelijk.

 

donderdag 19 oktober 2023

Drummen op de hartslag van Moeder Aarde...Ongedwongen in groep drummen, ritmes zoeken, het laten resoneren van de klanken van de drums rond het vuur.

Even helemaal naar jezelf en tegelijk verbonden met elkaar.

DATA :

- Donderdag 19 oktober van 14u tot 16u (bij regenweer gaat  deze NIET door)

Je bent welkom om mee te drummen, je bent welkom om gewoon te zijn...

Breng gerust je eigen drum mee, hier ter plaatse zijn een 7-tal drums en een kleine Tongue drum  ter beschiking.

Het is een niet-begeleide drumcirkel, bij de ezels maar niet ertussen.

Graag een seintje als je er graag bij bent via ezelpad@gmail.com.

We werken met een vrije bijdrage in onze ezel-spaarpot of potluck, voel je vrij.

Marc en Pat

 

zaterdag 28 oktober 2023

We plannen geen vaste data meer voor onze workshops. Je kunt een workshop naar keuze aanvragen op een datum dat u past. Combineren van thema's is ook een optie. Prijzen op aanvraag, deze zal afhankelijk zijn van het keuzevak, een halve of volledige dag en of het een individuele workshop wordt of dat u met meerdere personen deze workshop wilt volgen. Vraag vrijblijvend naar de kostprijs via ezelpad@gmail.com

*  Introductie in de Asinotherapie :

Een introductie in het therapeutisch inzetten van ezels bij kinderen, mensen met beperking, het coachen met ezels...Het betreft een theoretische uiteenzetting met anekdotes en fotomateriaal. We gaan het ook hebben over de impact op het dier en de kudde..

 * Basiskennis over ezels 

Alles wat u wilt weten bij het aanschaffen en houden van ezels. Handboek kan aangekocht worden.

* EHBO en gezondheid bij ezels

We leren over een aantal ziekten (koliek, ziekte van Cushing, hoefbevangenheid, wondverzorging, hoefzweren,...), hoe deze te herkennen en hoe we preventief kunnen ondersteunen.

* Ezels begrijpen adhv de 5 elementen.

Leer uw ezels & paarden beter begrijpen en ondersteunen aan de hand van de 5 elementen vanuit de Chinese Geneeskunde : Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water.Theorie en een afsluitende praktijkoefening met de Ezelpad-kudde. Handboek kan aangekocht worden. 

* Ezeltaal

Ontdek de lichaamstaal van ezels en hoe ze onderling communiceren. Handboek kan aangekocht worden.

* Aromatherapie & Raindrop Techniek

Deze dag bestaat uit 2 modules :

* Aromatherapie : in de voormiddag van 10u tot 12u30 bespreken we de belangrijkste essentiële oliën ter ondersteuning van ezel & paard, zeg maar het basispakket.

* Raindrop Techniek : in de namiddag van 13u tot 15u30 leren we de Raindrop Techniek toepassen op een ezel.. De Raindrop techniek is een behandeling op de blaasmeridiaan van de ezel/paard met een aantal essentiële oliën. Het is een techniek die gemakkelijk aan te leren is maar het vereist wel enige voorkennis en voorzichtigheid. De behandeling ondersteunt het dier zowel op fysiek als emotionelel vlak. 

Alle informatie zit verwerkt in een handboek (86 blz).

* Aromatherapie & Chakra Healing

Ezels en Paarden nemen te vaak menselijke emoties op maar hebben niet de handvaten om deze te verwerken. Op die manier kunnen chakra's geblokkeerd geraken en stroomt de energie niet meer goed waardoor er op termijn fysieke klachten kunnen ontstaan. We leren over de chakra's en hoe we de energie opnieuw kunnen laten stromen. We maken gebruik van aromatherapie tijdens deze healing. Uitgebreid handboek kan aangekocht worden.

* Mestbriketten maken

Leer ezelmest verwerken tot mestbriketten voor de kachel. Praktische workshop.

* Infomoment Aromatherapie, gebruik bij mensen.

Dit infomoment is gratis. Je leert over de werking van enkele basisoliën en hoe deze veilig te gebruiken.

 

zaterdag 30 december 2023
Wil je leren om zelf je ezels en/of paarden te begeleiden naar een zowel emotioneel als fysiek vrijer leven ?
Werk je therapeutisch met je ezels/paarden en voel je dat ook zij ondersteuning kunnen gebruiken ? Dan kan deze opleiding iets voor jou betekenen.
De opleiding omvat 2 uitgebreide handboeken
- Aromatherapie &
- Chakra Healing
zodat je thuis de theorie op eigen tempo kunt bestuderen.
Tijdens de opleiding ga je ook zelf aan te slag : Je behandelt zelf een aantal ezels/paarden, je filmt de healings en maakt een verslag op dat je dan doormailt. Hierop ontvang je dan online feedback.
Je kan de opleiding starten wanneer jij dit wilt en werkt af in je eigen tempo.
Er is de mogelijkheid om één of meerdere praktijkdagen aan te vragen indien je daar nood aan hebt. Deze praktijkdagen gaan door bij het Ezelpad in Poperinge (BE).
TARIEF :
* 495 euro voor de opleiding, inclusief de 2 handboeken + de online feedback op de opdrachten.
* Extra optie : voor een praktijkdag betaal je 100 euro/dag en is apart te betalen.
Startdatum : het hele jaar door.
De essentiële oliën zijn niet inbegrepen in deze prijs.
Je bent vrij om met de oliën naar keuze te werken, al raden we wel oliën aan van een goede kwaliteit, dit betekent een investering maar ze zijn veilig en effectief.
Het is mogelijk om oliën aan te kopen via het Ezelpad.
Inschrijven of bijkomende info via ezelpad@gmail.com.
Pat
 
zondag 31 december 2023
Deze dag bestaat uit 2 delen :
* Aromatherapie : in de voormiddag van 10u tot 12u30 bespreken we meerdere essentiële oliën ter ondersteuning van ezel & paard.
* Raindrop Techniek : in de namiddag van 13u tot 16u bespreken we de Raindrop Techniek en gaan we ezels behandelen met de oliën.
Alle informatie zit verwerkt in een gloednieuw handboek (86 blz)
Tarief 115 euro/pers, handboek twv 49 euro & dranken inbegrepen, lunch zelf mee te brengen.
Inschrijven via ezelpad@gmail.com.
Beperkt aantal plaatsen.
Mensen die deze workshop reeds volgde maar graag willen updaten, krijgen korting. Deze workshop kan ook op andere data aangevraagd worden.
De RainDrop Techniek is een behandeling met tal van essentiële oliën. We brengen de oliën aan op de ruggengraat (blaasmeridiaan) van de ezel/paard en masseren ze in. Het is een techniek die gemakkelijk aan te leren is maar het vereist wel enige kennis en voorzichtigheid.
Het helpt de immuniteit te verhogen, pijn te verlichten, het brengt emotioneel welzijn, het helpt bij hormonale disbalans, het brengt ontspanning etc.
zondag 24 maart 2024

In de Paasvakantie is onze Ezelpad-boerderij in Poperinge, Woestenseweg 26Bis,  op zondagnamiddag vrij toegankelijk voor publiek van 14u tot 18u. 

 U kunt onze kudde ezels van dichtbij bewonderen. U kunt genieten van een rustige natuurlocatie met speelruimte voor de kinderen. Onze winkel met oa cosmetica op basis van ezelinnenmelk en onze smeedijzeren klaprozen is open ! 

Voor alle duidelijkheid : er zijn geen ezelactiviteiten mogeljk tijdens deze namiddagen, voor een privé-boerderijbezoek met actief omgaan met de ezels kunt u op andere momenten reserveren, zie onder rubriek Activiteiten.

Kom gezellig langs en ervaar de rust en het basic leven op onze ezelboerderij !

Gratis inkom, geen reservatie nodig, een centje in de spaarpot tvv de medische kosten voor  ezel Carolientje wordt geapprecieerd.

Adres : Woestenseweg 26 Bis, 8970 Poperinge, oprit nemen met rood ezelhoofd. 

meer info via ezelpad@gmail.co

 
 
dinsdag 07 mei 2024

Marc Decorte stelt zijn smidse op de ezelboerderij open voor publiek. Vrije toegang via de poort van het Ezelpad, Woestenseweg 26B in Poperinge op

- zaterdag 7 mei van 14u tot 18u en

- op zondag 8 mei van 11u tot 17u.

Er is ook mogelijkheid om te genieten van onze natuurlocatie...Wees welgekomen !

Marc en Pat